Kvabbologisk Institut studerer Kvabbe, Kvabbe-mytologien og Kvabbe-kulten og arbejder:

 


 

NYHEDER

 

13.05.19: KVABBE-TIDSLINIE

En tidslinie over forskellige Kvabbe-relaterede emner er idag tilføjet menuen. Vi håber, at den kan bidrage med et bedre overblik.

 

06.10.18: KVABBEMANIFESTATION

Kvabbologisk Institut er blevet gjort opmærksomme på, at den første Kvabbemanifestation i flere år muligvis vil finde sted på Nørrebro i den gamle metodist-kirke i Møllegade. Denne begivenhed vil selvfølgelig blive fulgt af Kvabbologisk Institut, men vi opfordrer alle med Kvabbologisk interesse, så fremt det er muligt, at være tilstede til dette sjældne arrangement. Manifestationen skulle ifølge vores kilde finde sted ons. d. 31. oktober kl. 20 I Literaturhaus i Møllegade.

 

01.06.17: NY LEDER AF KVABBOLOGISK AUDIO RESEARCH CENTER

Vi kan idag med stolthed fortælle at Kvabbologisk Audio Research Center har fået ny leder efter Jaques Le Cables afgang.
Tidligere sekretariatschef Ebbe Bak er blevet udpeget til at skulle løfte arven efter Le Cable. Ebbe Bak har et diplom i sound design ved London South Bank University og er derudover af landets førende syrerock-guitarister.
Ebbe var i mange år en ivrig amatør-kvabbolog, hvilket var den væsentligste årsag til at han for snart 10 år siden blev ansat i Kvabbologisk Instituts sekretariat, hvor han efterhånden steg i graderne til sekretariatschef.
Ebbe har dog aldrig lagt skjul på at det var forskningen, der havde hans interesse.
Udover det daglige arbejde i sekretariatet har han derfor assisteret Tour og Le Cable i deres årelange arbejde med fundene i det Skjulte Kvabberum og her især 1440-tapestrimlerne.
Hans indgående kendskab til dette projekt har været den væsentligste årsag til, at Institutet har udpeget ham som Le Cables efterfølger.

Ebbe Bak har i en udtalelse erklæret, at han vil gå til opgaven med stor ydmyghed, og ære og pleje den særlige Le Cable-ånd, der hviler over centeret. 

Vi ved dog også, at Ebbe har været skeptisk til flere af Le Cable's teorier, og det skal blive spændende at se, i hvilken retning dette fremover vil udvikle Kvabbologisk Institut og Audio Research Centeret.

Vi ønsker alle Ebbe Bak tillykke med den nye stilling!

Stillingen som Sekretariatschef bliver overtaget af Joakim Kvist, der har arbejdet i mange år i sekretariatet på Statens Kunstråd, og som derudover har interesseret sig for Kvabbologi i mange år og har endda en lille privat samling af Kvabbologiske dokumenter fundet i forskellige kældre. Vi ønsker ligeledes Joakim tillykke med den nye stilling.

Leder af Kvabbologisk Arkiv
Eva Safari

 

11.03.17: VIGTIG MEDDELELSE

Det er med stor beklagelse at Kvabbologisk Institut må meddele, at leder af Kvabbologisk Audio Research Center, Jaques Le Cable, ønsker at aftræde stillingen pr. 1. juni 2017, da han går på pension.
Kvabbologisk Institut søger derfor en person, der kan overtage stillingen. Jobansøgning og CV kan sendes til undertegnede på es@kvabbologiskinstitut.dk

Det er et stort tab for Kvabbologisk Institut at skulle sige farvel til jaques Le Cable, hvis betydning for oprettelsen af det nye Kvabbologiske Institut og for udviklingen af den moderne kvabbologi ikke kan overrvurderes. Heldigvis har Jaques Le Cable over for mig betroet, at han vil bruge sin pensionist-tilværelse til at hellige sig studiet af de 1440 tapestrimler fra det skjulte kvabberum.

Jaque Le Cable blev født i 1938 i Strasbourg. Han uddannede sig til bibliotekar og arbejdede en årrække på hovedbiblioteket i Strasbourg. I 1976 var han med til at stifte det første franske kvabbologiske selskab (Le Première Entreprise de Quabbologie), der bestod af forskere fra flere fag­områder. I 1978 blev det muligt at foretage en ekspedition til København for at opmåle og studere området omkring Stengade. Jaques Le Cable blev boende i København, blev i 1980 gift med Charlotte Kwabobsen og i 1988 var han en af hovedkræfterne bag etableringen af det nye Kvabbologiske Institut.

Det er således en af vores største forskere, hvis systematiske tilgang, nidkære grundighed og store talent for formidling af det komplicerede stof, som Kvabbologisk Institut nu må sige farvel til, og han vil efterlade et stort tomrum på instituttet.

Når det er sagt, så vil jeg på hele Kvabbologisk Instituts vejne ønske Jaques Le Cable al held og lykke med hans kommende status som det grå guld! Det er godt, han forstod, at holde op mens legen var god!

Leder af Kvabbologisk Arkiv
Eva Safari

01.12.16: 1440

Kvabbologsik Institut er stolte af at kunne præsentere projektet
1440.info
Udover projektets hjemmesiden, findes her under menupunktet 1440 en grundig beskrivelse af baggrunden for hele projektet.

15.11.16: NY BOG I ARKIVET

Ny online-version af bogen "EXPLORATORIA KVABBE" i Arkivet.